Oeverbescherming

Nederland is een waterland, dat betekent dat ons land veel oevers heeft. Oeverbescherming is daarom enorm belangrijk. Nederlanders staan ook bekend om de hoge kwaliteit van haar waterwegen. Om deze goed te beschermen tegen slijtage is onderhoud nodig, hier zijn wij in gespecialiseerd. Dit doen wij door als onderaannemer vanaf het water onderhoud uit te voeren.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het beschermen en onderhouden van oevers is een maatwerk aanpak nodig. Hierbij inventariseren wat hiervoor nodig is. We verwijderen de oude stortstenen bij de oevers langs de rivieren. Wanneer dit gedaan is worden zinkstukken afgezonken en zijn we klaar voor het uitvoeren van het onderhoud aan de oeverbescherming. We plaatsen nieuwe materialen om de oevers in stand te houden Als de zinkstukken weg zijn is er ruimte voor nieuwe zinkstukken, waarna nieuwe stortstenen gestort kunnen worden. In sommige situaties is enkel het aanbrengen van nieuwe stortstenen voldoende om de oevers te kunnen beschermen.

Waarom is oeverbescherming belangrijk?

De oeverbescherming beschadigt na verloop van tijd door slijtage. Daarom is het belangrijk om de oeverbescherming die is aangebracht goed te onderhouden. Zo moeten oeverbeschermers regelmatig gemonitord worden om schade op tijd te herkennen. Wanneer te zien is dat erosie een impact begint te maken kunnen bijvoorbeeld stortstenen vervangen worden. Op die manier blijft de kwaliteit van de bescherming gewaarborgd.

Buijs Groot-Ammers als onderaannemer voor oeverbescherming

Bent u op zoek naar een onderaannemer voor een project? Dan zijn wij graag uw ideale partner voor de planning en uitvoering van uw project. Als specialist in aanleg- en onderhoudswerkzaamheden aan oevers weten wij de weg al geen ander aan de waterkant. Daarbij maken wij gebruik van moderne technieken en apparatuur om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Van grote tot kleinschalige projecten, bij Buijs bent u op de juiste plek voor een onderaannemer. Voor meer informatie over onze werkwijze of andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.